»
«

Meer informatie?

Duurzaam bouwen

Duurzaamheid

Gecertificeerde duurzaamheid bij Gussek-Haus woningbouw

Verantwoord gebruik van natuurlijke hulpbronnen is essentieel voor duurzame geprefabriceerde woningbouw. Als ambitieuze en ervaren fabrikant van geprefabriceerde huizen, ligt de focus voor ons qua duurzaamheid op het gebruik van hernieuwbare en duurzame materialen (die lange tijd onderhoudsvrij blijven zonder aan kwaliteit in te boeten). Natuurlijke en milieuvriendelijke materialen garanderen niet alleen minder belasting voor het milieu, maar staan ook voor het langdurig behoud van de waarde van de woning. Duurzaamheid is dus goed voor het milieu en goed voor uw portemonnee.

Welk materiaal staat dichter bij duurzame geprefabriceerde woningbouw dan hout? Als hernieuwbare grondstof is het bij uitstek geschikt voor woningbouw en is het een voorbeeld van duurzaamheid. Houten huizen hebben ook een aangenaam leefklimaat en zorgen voor gezelligheid. Het materiaal heeft ook andere praktische en positieve eigenschappen. Hout heeft bijvoorbeeld een slecht warmtegeleidingsvermogen en voorkomt zo dat warmte uw huis verlaat. Bij GUSSEK HAUS is hout ook de eerste keuze op andere gebieden: meer dan 90 procent van alle GUSSEK-huizen is uitgerust met individueel ontworpen houten trappen. Mooi gevormde houten ramen en openslaande deuren uit eigen productie, met vakmanschap verwerkt en met uitstekende isolatiewaarden tonen ook onze passie voor hout aan.

Even belangrijk in het voortdurend streven naar een positieve ecologische balans en duurzaamheid is energiezuinig bouwen, d.w.z. zorgen voor optimale isolatie. Dit vermindert het verbruik van natuurlijke hulpbronnen en is goed voor uw portemonnee. Zo behaalt de GUSSEK hybride gevelwand® met een warmte-isolatiesysteem en bakstenen gevel een uitstekende U-waarde van 0,133 W / qmK, ver binnen de wettelijk vastgestelde normen.

Duurzaamheid is altijd nauw verbonden met een hoog kwaliteitsniveau. GUSSEK HAUS heeft zich hieraan verbonden, niet in de laatste plaats door het lidmaatschap van de "Quality Community German Prefabricated Building" (QDF).

Begin 2015 ontving GUSSEK HAUS, als een van de eerste bedrijven in Duitsland, voor het eerst het de beoordeling "zeer goed (1.6)" van het Federaal Ministerie van Milieu, Natuurbehoud, Bouwen en Reactorbescherming (BMUB) voor eengezins- en tweegezinswoningen. Duurzaam bouwen ".

 

Begin 2019 ontving GUSSEK HAUS een certificaat voor "Duurzaam Bouwen" met het cijfer "zeer goed (1.7)" voor modelwoning Alona in Günzburg.


Wij bouwen
uw droomhuis!

Kontaktformular Footer (NL)

Contactgegevens
Informatiemateriaal
Bouwadvies
Bouwkavel
Uw bericht
Bevestiging