»
«

Meer informatie?

Huis Stadsvilla stijl

Waterland

Specificaties

Dakconstructie Zadeldak
Dakhelling 25 °
Borstwering 215 cm
Afmeting

13,85 x 7,00 m +
1,59 x 4,07 m +
5,40 x 3,38 m +
12,665 x 2,96 m

Oppervlakte begane grond 121,61 m²
Oppervlakte verdieping 68,38 m²
Omgebouwde ruimte 848,65 m³
Bebouwd oppervlak 159,16 m²
Oppervlakte
totaal

189,99 m²

"Laten we echt iets moois bouwen"

Als je George Clasen vraagt ​​wat er bijzonder is aan zijn fraaie eengezinswoning, krijg je een verrassend antwoord: ‘We hebben het van binnen naar buiten gebouwd.’ Wat bedoelt hij daarmee en waarom is deze methode zo goed toe te passen met GUSSEK?

De naam ‘Waterfront’ past prima bij dit huis. Het huis van George Clasen staat vlak bij de dijk. Aan de andere kant ervan ligt het IJsselmeer. Als het stormt, staat het water hoger dan het huis. ‘We wonen hier drie meter onder zeeniveau’, zegt de eigenaar. Hij ligt er niet van wakker en hij voelt hij zich hier samen met zijn vrouw prima thuis. ‘We vertrouwen op de dijk.’ En dat vertrouwen heeft hij ook in zijn GUSSEK-huis. Het echtpaar Clasen woont er sinds eind 2019.

In Nederland wordt, vooral vanwege wetgeving en procedures, anders gebouwd dan in Duitsland. Maar wanneer je verder kijkt dan regels en vergunningen, zijn de verschillen opeens veel kleiner. Dan blijkt dat het ontwerpen en bouwen van een huis eigenlijk altijd volgens een zelfde routine verloopt. Een wens groeit uit tot een steeds concreter plan en daaruit ontstaat een nieuwe woning.

Eerst de binnenmuren, dan pas de buitenkant
Het huis van de familie Clasen is volledig naar hun woonwensen gebouwd. Hun vertrekpunt was de vraag: Hoe willen wij wonen en wat hebben we daarvoor nodig? Dit in tegenstelling tot vele anderen, die zich eerst afvragen hoe hun huis er aan de buitenkant uit moet zien. Deze werkwijze bracht de familie Clasen tot een indeling van kamers en een plattegrond. ‘We hebben echt van binnen naar buiten gedacht, en niet zoals gewoonlijk van buiten naar binnen’, zegt George Clasen.

Toen de familie Clasen hun bijna voltooide plan voorlegde aan GUSSEK, vonden ze daar een luisterend oor. ‘Op enkele kleine wijzigingen na heeft GUSSEK het precies uitgevoerd zoals we het wilden’, zegt Clasen. Hij is enthousiast: ‘Maatwerk is geen probleem voor GUSSEK.’ Dankzij de flexibiliteit van de ervaren mensen uit het Duitse Nordhorn realiseerde de familie Clasen hun eigen unieke passiefhuis.

Een ‘artiesteningang’ voor de hond
Concreet leidde dit er bijvoorbeeld toe dat de technische ruimte een eigen ingang van buitenaf kreeg. Als de familie thuiskomt met de hond, nemen ze de ‘artiesteningang’. Zo noemen ze de overkapte deur. Dat klinkt beter dan de achterdeur, maar vervult in feite dezelfde functie. Hier wordt de beagle Grace weer schoongepoetst na een boswandeling, vandaar ook de wastafel in de technische ruimte. ‘Natuurlijk ontvangen we sjieke bezoekers langs de voordeur’, grapt Clasen.

Wij geven aan hoe we willen wonen - de architect ontwerpt er het juiste huis voor.

Dit ontwerpprincipe heeft er ook toe geleid dat de wat afgezonderde werkkamer van buitenaf en via de technische ruimte toegankelijk is. ‘Ook als er bezoek is, kun je hier lekker ongestoord je gang gaan’, legt de opdrachtgever laconiek uit.

De bijna elf vierkante meter grote badkamer is nog eens uitgebreid met drie vierkante meter voor de stoomdouche. Het is dan ook niet gek dat Clasen het heeft over de wellnessruimte als hij de badkamer bedoelt. Het Franse balkon past hier goed bij. ‘We vonden het passend om de smalle badkamer te verfraaien met een kamerhoog raam.’

Een woondroom is werkelijkheid geworden
Het stel heeft veel gereisd. Tijdens hun bezoeken aan verre landen deden ze veel indrukken op en lieten ze zich inspireren. Dit merk je direct als je het GUSSEK-huis binnenstapt. De hal krijgt letterlijk van alle kanten licht. Een Boeddha doet denken aan Thailand, hij straalt rust en vrede uit. ‘Dat past bij onze mindset’, zegt Clasen. Hij en zijn vrouw brachten een voorliefde voor tegels mee van hun vakanties aan de Middellandse Zee. Dit zien we terug in de hele woning. De vloer is geheel betegeld. Hier en daar een smaakvol gekozen tapijt. Zo worden functionaliteit, comfort en esthetiek gecombineerd. ‘Toen we begonnen met onze plannen, zeiden mijn vrouw en ik tegen elkaar: kom op, laten we echt iets moois bouwen’, blikt Clasen terug. Vandaag wonen ze in een huis dat precies is geworden zoals ze het voor ogen hadden.


Wij bouwen
uw droomhuis!

Kontaktformular Footer (NL)

Contactgegevens
Informatiemateriaal
Bouwadvies
Bouwkavel
Uw bericht
Bevestiging